Woning Sint-Martens-Lierde

Dynamische lichtinval en nieuwe relaties

Locatie : Sint-Martens-Lierde
Opdrachtgever : Privé
Projectteam : atelier tom vanhee
Bruto oppervlakte : 366 m2
Studie : 2001-2002
Uitvoering : 2002-2003

In een glooiend agrarisch landschap omsluiten drie grillig onafhankelijk geplaatste bestaande bouwdelen een patio. De doorgang van de straat naar de centrale buitenpatio was voor intimici de toegang tot de woning geworden. Het overkoepelen van de centrale buitenpatio verbindt de drie bouwdelen en zorgt voor de door de opdrachtgever gewenste uitbreiding. De bestaande keuken opent zich naar de nieuwe centrale beglaasde ruimte, de grens tussen buiten -en binnenruimte vervaagt. Een tussen de gebouwen opgehangen gegalvaniseerde staalconstructie met elektrisch openschuivende panelen maakt het mogelijk de zontoetreding te beheersen. De verschuifbare roosters filteren het licht en bieden, indien gewenst, een horizontale begrenzing van de ruimte. De ruimte geniet op deze manier een veranderlijk karakter: begrensd of niet begrensd, lumineus of gedempt, verwarmend of verfrissend. artikel infosteel