Woning Harelbeke

De woning als venster op de reële en de virtuele wereld

Locatie : Harelbeke
Opdrachtgever : Privé
Projectteam
: atelier tom vanhee
Studie
: 2007


Het project ligt in een verkaveling te Harelbeke. De enveloppe van het gebouw komt voort uit het maximaal benutten van het bebouwbaar volume, dat wordt begrensd door stedenbouwkundige regelgeving.
Schijnbaar lukraak geplaatste ramen zijn zodanig gepositioneerd dat ze maximaal zonlicht binnenlaten. Ze openen de schil van het gebouw. De ramen in de enveloppe van de woning bieden elk op zich een ander fragment van de werkelijke buitenwereld. Het grootste venster bevindt zich binnenin de kern van de woning en biedt een blik op de virtuele wereld, die voor de opdrachtgever minstens even belangrijk is. Een uniforme gevel- en dakbekleding in natuurlijke leien brengt het dynamische volume en de speelse positionering van de ramen tot rust. De woning zoekt de confrontatie met de omgeving van het het verkavelingslandschap op en past er zich tegelijk in.