kantoorinrichting Brussel

werkgebied als inspiratie voor kantoorinrichting

Locatie : Brussel-Molenbeek
Opdrachtgever
: CultuurNet, wedstrijd
Projectteam
: atelier tom vanhee, common ground
Bruto oppervlakte :
Studie : 2015

De 19de eeuwse brouwerijgebouwen van Belle Vue langs het kanaal Brussel-Charleroi worden herbestemd als bedrijfsruimte/restaurant. Dit wedstrijdontwerp  geeft invulling aan de kantoren van CultuurNet in dit gebouw. Startpunt voor het ontwerp is een participatietraject met de medewerkers dat specifieke wensen naar voor bracht. Gezelligheid, huiselijkheid, een variatie van werkplekken en warme materialen,… Deze begrippen inspireren om de  kantoorruimte op te vatten als een typische Belgische woning, geconstrueerd uit klassieke tapijten, veranda’s en tuinhuizen als vergaderzalen, planten, gerecupereerd meubilair en luchters als artefacten. Deze typische elementen introduceren een huiselijke sfeer op de werkplaats binnen het industriële kader van het gebouw. Het bouwen in Vlaanderen en Brussel, het werkgebied van CultuurNet, wordt hier ontleed en geëtaleerd in zijn typologieën. Het ontmoetingsplein is multifunctioneel inzetbaar: ontvangstruimte, eet-en kookruimte, informele vergaderplekken, flexibele werkposten ook voor externen, verhuur buiten de kantooruren... De werkruimten en vergaderzalen hebben variërende sferen. Ondersteunende functies bevinden zich in de achterbouw.