Woning Gentbrugge

Woonvolume met ramen als schilderijen.

Locatie : Gentbrugge
Opdrachtgever : Privé
Projectteam : atelier tom vanhee, Lime studiebureau stabiliteit
Fotograaf : Filip Dujardin (uitgezonderd foto1, 8 en 9)
Bruto oppervlakte : 777m2 (inclusief project muziekopname)
Studie : 2008-2009
Uitvoering : 2010-2012

De achterbouw van de rijwoning verkeerde in slechte staat en wordt vervangen door een nieuw balkvormig woonvolume. Een weloverwogen compositie van houten ramen en daklichten voorziet de woning van licht, zon en uitzicht. Een ondergrondse berging maakt het mogelijk het gelijkvloers als één doorlopende woon-, kook- en eetruimte in te richten. Enkele meubels structureren subtiel de indeling van dit woonvolume. De strakke ritmering van de ramen op de verdiepingen in de voorgevel wordt doorgetrokken op de gelijkvloerse verdieping. Een verschuiving van één raam vormt een knipoog naar het ramenspel van de nieuwe achterbouw. (on facebook)