MINICAMPING WERVIK

landschappelijk camperen aan de leieboorden

Locatie : Wervik, De Balokken
Opdrachtgever : Stad Wervik
Projectteam : ROOM & ROOM Brussel (Tom Vanhee, Rien Gellynck, Tim Van Herbrugghe, Pieter Maes)
Bruto oppervlakte :
Studie : 2010
Uitvoering : 2011

De zacht recreatieve zone van de Balokken wordt voorzien van een kampeerautoterrein, een tentenweide, en kampeerplaatsen. Het contact met het water wordt versterkt door het creëren van doorzichten naar beide Leie-armen, waar zowel de kampeerders als de bezoekers van de snack en tearoom van kunnen genieten. Het terras van de cafetaria richt zich naar de monumentale kerk. Geïnspireerd op de bestaande groenmassieven die zones afbakenen op het huidige terrein, vormen groenmassa’s een natuurlijke scheiding tussen parking en de rest van de kop van het eiland. De huidige wegenis wordt hoofdzakelijk hergebruikt en als een lus doorgetrokken. Het vervangen van de gesloten groenmassieven langs de jachthaven door transparante heestermassieven verbetert de relatie van de kop van het eiland met het water.