Muziekstudio's Gentbrugge

Muziek als drager van de ruimte

Locatie : Gentbrugge
Opdrachtgever : Number Nine Studios
Projectteam : atelier tom vanhee, studiebureau stabiliteit Lime
Bruto oppervlakte : 777m2 (incl woning)
Studie : 2007-2009
Uitvoering : 2010-2011

Een voormalige schrijnwerkersloods, centraal gelegen binnen een bouwblok met woningen, wordt omgebouwd tot private muziekopnamestudio's met controlekamer (Number Nine Studios), theaterrepetitieruimte en bijhorende functies. Muziek is de metafoor om de loods en voorgelegen tuin te structureren: afgeleid van een equalizer brengt een meanderende wand een doorlopende beweging van binnen naar buiten en ordent hij de verschillende functies. De uitdaging om muziekstudio's voor rockgroepen tussen woningen onder te brengen resulteert in een interessant samenspel tussen akoestische eisen en architecturale oplossingen. Zo garandeert een box-in-box-principe de geluidsisolatie en brengen strategisch geplaatste daklichten boven de centrale ruimte licht in de loods. De verschillende ruimtes richten zich naar deze verlichte centrale ruimte.