ARCHITECTUUR

7 Sociale huurwoningen Eeklo

Dens wonen aan de rand van het bos

Locatie : Eeklo
Opdrachtgever : MBV
Projectteam : atelier tom vanhee - Luk Van Neste, architecten
Stabiliteitsingenieur : ir Pascal de Munck
Fotograaf
: Stijn Bollaert
Ingenieur technieken
: Moens
Bruto oppervlakte
Studie :
2014-2015
Uitvoering : 2016-2018


Passief dakwoning Brussel

Wonen met uitzicht op Brussel

Locatie : Brussel
Opdrachtgever : Private opdrachtgever
Projectteam : atelier tom vanhee, ir stabiliteit Lime
Fotograaf : Stijn Bollaert
Bruto oppervlakte

Studie
:
2016
Uitvoering
: 2017-2018



8 SOCIALE KOOPWONINGEN EEKLO

Wonen als in een begijnhof

Locatie : Eeklo
Opdrachtgever : Sociale huisvestingsmaatschappij
Projectteam : atelier tom vanhee i.s.m. Luk Van Neste, ir stabiliteit Pascal de Munck, ir technieken Willy Moens
Fotograaf:
Stijn Bollaert
Bruto oppervlakte
:
Studie : 2015-2016
Uitvoering : 2017-2018

 

Woning Wetteren

Wonen, schrijven en fotografie

Locatie : Wetteren
Opdrachtgever
: Privaat
Projectteam : atelier tom vanhee
Ir stabiliteit : Lime
Bruto oppervlakte :
Studie : 2017
Uitvoering : 2018

30 sociale woningen in Eeklo

Sociaal en comfortabel wonen in huurwoningen en koopwoningen

Locatie : Eeklo
Opdrachtgever : MBV
Projectteam : atelier tom vanhee - Luk Van Neste, architecten, Ir stabiliteit studiebureau Fraeye, ir technieken Erbeko
Fotograaf  :
eerste 7 foto's zijn van Stijn Bollaert
Bruto oppervlakte
:  m²
Studie : 2013
Uitvoering : 2014-2017




Uitbreiding tuinwijkwoning Brussel

Wonen in het groen in de stad

Locatie : Brussel
Opdrachtgever
: Private opdracht
Projectteam
: atelier tom vanhee, ir stabiliteit Lime
Fotograaf : Stijn Bollaert (uitgezonderd laatste foto)
Studie
: 2015
Vergunning : 2017
Uitvoering : 2017-2018

Duplexwonen Oostende

Wonen op de zeedijk

Locatie : Oostende
Opdrachtgever
: Privé
Projectteam
: Architect Luk Van Neste en atelier tom vanhee, stabiliteitsbureau Pascal de Munck
Studie : 2013
Uitvoering : 2014

Woning Varsenare

Fotografie als metafoor voor wonen en werken

Locatie : Varsenare
Opdrachtgever : Grafisch bureau Keppie & Keppie
Projectteam : atelier tom vanhee i.s.m. Hade Quaghebeur
Bruto oppervlakte : 326 m2
Studie : 2001
Uitvoering : 2002

Het project houdt de variabele morfologie van de naastgelegen gewestweg aan. Het gebouw is enerzijds het uithangbord van een grafisch-fotografisch bureau, anderzijs bevat het een woning die voldoende privacy voor de bewoners garandeert. Het gebouw helt discreet af naar de achterliggende woonverkaveling. De wigvorm van het perceel bleek een uitstekend grondplan voor het gebouw. Naar analogie met de diafragma's en filters uit de fotografie, scheiden een aantal schermen met verschillende transparantie en flexibiliteit de actieve ruimtes. De woning opent zich naar de zuidwestelijke tuin.

Muziekstudio's Gentbrugge

Muziek als drager van de ruimte

Locatie : Gentbrugge
Opdrachtgever : Number Nine Studios
Projectteam : atelier tom vanhee, studiebureau stabiliteit Lime
Bruto oppervlakte : 777m2 (incl woning)
Studie : 2007-2009
Uitvoering : 2010-2011

Een voormalige schrijnwerkersloods, centraal gelegen binnen een bouwblok met woningen, wordt omgebouwd tot private muziekopnamestudio's met controlekamer (Number Nine Studios), theaterrepetitieruimte en bijhorende functies. Muziek is de metafoor om de loods en voorgelegen tuin te structureren: afgeleid van een equalizer brengt een meanderende wand een doorlopende beweging van binnen naar buiten en ordent hij de verschillende functies.

dubbele woning in Brussel

Cohousing in voormalige herenwoning

Locatie : Brussel
Opdrachtgever
: Private opdracht
Projectteam
: atelier tom vanhee, ir stabiliteit Wouter Engelen
Studie
: 2016-2017
Uitvoering : 2018-2019

Syndicate content