ARCHITECTUUR

woning Brussel

ruimtelijk wonen in de stad

Locatie : Brussel Etterbeek
Opdrachtgever : Privé
Projectteam : atelier tom vanhee
Bruto oppervlakte :
Studie : 2011


Schoolplein Dendermonde

Stimulerende omgeving om te leren

Locatie : Dendermonde
Opdrachtgever : KA Dendermonde
Projectteam : atelier tom vanhee
Bruto oppervlakte : 2950 m2
Studie : 2009
Uitvoering : 2010

Het Koninklijk Atheneum in Dendermonde wenst de leeromgeving te verrijken door het centrale schoolplein opnieuw aan te leggen. Het ontwerp, de keuze van materialen gebeuren in overleg met de op voorhand aangeduide uitvoerder. De bestaande niveauverschillen worden uitvergroot tot groene heuvels en de omrandingen hiervan worden zitbanken voor de leerlingen. De sterke ritmering in de omringende gebouwen vormt de drager van het legpatroon van de verharde delen.

woongebouw Brugge

buitenruimte voor iedereen - penthouse

Locatie : Brugge
Opdrachtgever : Privé
Projectteam : atelier tom vanhee, studiebureau stabiliteit Lime
Bruto oppervlakte :
Studie : 2012


Woning Sint-Martens-Lierde

Dynamische lichtinval en nieuwe relaties

Locatie : Sint-Martens-Lierde
Opdrachtgever : Privé
Projectteam : atelier tom vanhee
Bruto oppervlakte : 366 m2
Studie : 2001-2002
Uitvoering : 2002-2003

In een glooiend agrarisch landschap omsluiten drie grillig onafhankelijk geplaatste bestaande bouwdelen een patio. De doorgang van de straat naar de centrale buitenpatio was voor intimici de toegang tot de woning geworden. Het overkoepelen van de centrale buitenpatio verbindt de drie bouwdelen en zorgt voor de door de opdrachtgever gewenste uitbreiding. De bestaande keuken opent zich naar de nieuwe centrale beglaasde ruimte, de grens tussen buiten -en binnenruimte vervaagt.

Meergezins- woning Avelgem

Wonen in de rand van het stedelijke plein, houtbouw

Locatie : Avelgem
Opdrachtgever : Vlabo
Projectteam : atelier tom vanhee i.s.m. Matthias Brusselmans
Studie : 2010


Woning Harelbeke

De woning als venster op de reële en de virtuele wereld

Locatie : Harelbeke
Opdrachtgever : Privé
Projectteam
: atelier tom vanhee
Studie
: 2007


Het project ligt in een verkaveling te Harelbeke. De enveloppe van het gebouw komt voort uit het maximaal benutten van het bebouwbaar volume, dat wordt begrensd door stedenbouwkundige regelgeving.

Syndicate content