STEDENBOUW

Park Rasquinet Brussel

Herinrichting park. Een nieuw gezicht voor het park.

Locatie : Schaarbeek
Opdrachtgever
: Gemeente schaarbeek i.s.m. Renovas
Projectteam
: atelier tom vanhee i.s.m Karsten Riedel en Tim Van Herbruggen, Lime studiebureau stabiliteit
Bruto oppervlakte :
Studie : 2014

herinrichting gebouwen zie architectuur

tuinwijk zedelgem

masterplan voor verfrissende aanpak tuinwijk

Locatie : Zedelgem
Opdrachtgever : Privé
Projectteam : atelier tom vanhee (onder room en room) i.s.m. landschapsarch-ruimtelijk planner Tim Van Herbruggen, ir stabiliteit Lime, ir technieken Wim Viaene
Bruto oppervlakte :
Studie : 2012


MINICAMPING WERVIK

landschappelijk camperen aan de leieboorden

Locatie : Wervik, De Balokken
Opdrachtgever : Stad Wervik
Projectteam : ROOM & ROOM Brussel (Tom Vanhee, Rien Gellynck, Tim Van Herbrugghe, Pieter Maes)
Bruto oppervlakte :
Studie : 2010
Uitvoering : 2011

De zacht recreatieve zone van de Balokken wordt voorzien van een kampeerautoterrein, een tentenweide, en kampeerplaatsen. Het contact met het water wordt versterkt door het creëren van doorzichten naar beide Leie-armen, waar zowel de kampeerders als de bezoekers van de snack en tearoom van kunnen genieten. Het terras van de cafetaria richt zich naar de monumentale kerk. Geïnspireerd op de bestaande groenmassieven die zones afbakenen op het huidige terrein, vormen groenmassa’s een natuurlijke scheiding tussen parking en de rest van de kop van het eiland.

Masterplan Oudenburg Lokeren

Woonontwikkelingscenario's in historisch kader

Locatie : Lokeren, Oudenbos
Opdrachtgever : Ibel nv, LDR milieuadvocaten
Projectteam : ROOM ontwerperscollectief (Tom Vanhee, Jan Custers, Tim Vanherbruggen)
Studie : 2008

In Oudenbos ontwikkelde een rijke industrieel aan het begin van de 20ste eeuw een dorpsgemeenschap bij zijn fabriek.  Terwijl gemeenschappelijke voorzieningen als de jongens- en meisjesschool, het  klooster, de pastorie, en een
vergaderzaal in een eerste halve cirkel rondom
de kerk werden ingepland, vonden de arbeiderswoningen hun plek
verder langs de Fernand Hanusdreef.

Ecobrug Bredene

Bredene terug aan zee

Locatie : Bredene
Opdrachtgever : Twins I&C, Versluys bouwgroep, Toerisme Vlaanderen
Projectteam : ROOM ontwerpescollectief (Tom Vanhee, Rien Gellynck, Jan Custers, Tim Van Herbrugghe, Karol Grygolec, SCES)
Bruto oppervlakte : 30742 m²
Studie : 2009


De brug is één van de groene vingers die, overheen de drukke koninklijke baan, Bredene terug moet linken met het duinengebied en de kust. De recreatieve enclave in Bredene (campings, park Paelsteenveld) en het Staf Versluyscentrum krijgen een leesbare toegangszone naar het strand. De overkapping vormt ook de doorgang naar de nabijgelegen strandposten. Bovenop de infrastructuur wordt het duinlandschap doorgetrokken, geschikt voor de wandelaar. De zone onder de brug wordt van daglicht voorzien door okselvormige openingen in het overkoepelende landschap.

Haalbaarheidstudie "de balokken" Wervik

studie herbestemming eiland de Ballokken en hoeve : camping en jeugdverblijf.

Locatie : Wervik
Opdrachtgever : Stad Wervik
Projectteam : ROOM ontwerperscollectief, Brussel - Brugge (Tom Vanhee, Rien Gellynck, Jan Custers, Tim Van Herbrugge)
Studie : 2007-2008

Na een selectieronde werd ROOM & ROOM aangewezen door de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Wervik om een Masterplan en haalbaarheidsonderzoek op te maken voor een jeugdverblijf op het eiland de Balokken te Wervik.
Het onderzoek bestond uit een grondige analyse van de stedenbouwkundige, landschappelijke, architecturale, bouwtechnische en programmatonische context van het eiland, de gebouwen en het jeugdverblijfsgebeuren.

Syndicate content